Najčastejšie stravovacie chyby v detskom jedálničku

Cover image
dievcatko jediace cokoladovy nanuk, zdroj: freepik.com
Perex

Vysokopriemyselne spracované potraviny, príliš veľa cukru, ale aj nedostatok zeleniny a ovocia – to sú najväčšie prešľapy dennom jedálničku dnešnej generácie detí. O tom, ako je to s alergiami, ale aj trendom odčervovania detí, ktorému mnohí rodičia podľahli, hovorí známa česká špecialistka na zdravotnú prevenciu a výživu Margit Slimáková. 

Body

V súčasnosti sú asi dva najväčšie trendy v stravovaní – deti jedia oveľa horšie ako kedysi a prakticky neustále majú prístup k nezdravým, priemyselne spracovaným pochutinám (najmä sladkostiam). Na druhej strane, vzrastá záujem rodičov o zdravú stravu, snažia sa ísť príkladom, variť zdravšie, zaujímajú sa o to, čo jedia ich deti v škôlkach a školách.

novy baner center

 

PharmDr. Margit Slimáková dáva do súvisu so vznikom a nárastom počtu alergií aj prehnanú hygienu s likvidovaním črevného mikrobiómu (mikroflóry), ktorý zohráva dôležitú rolu v imunitnom systéme. Ako by sa mohlo zlepšiť vzdelávanie v oblasti zdravej výživy? Prečítajte si v rozhovore na portále eduworld.sk.

Napíšte nám v diskusii pod článkom, aké sú vaše skúsenosti so stravovaním vašich detí. Varíte im domácu stravu, alebo uprednosňujete iný druh stravovania? 

Chcem si prečítať celý rozhovor

Zdielať článok

Diskusia k článku

Diskusia je len pre registrovaných. Podeľte sa s nami a ostatnými mamičkami o svoj názor, či skúsenosť.